Sounddog

Music Minded Breda is een gezamenlijk podium om de Bredase muziekscene een warm hart toe te dragen. Voor dit digitale platform slaan Nieuwe Veste, Phoenix, A-Broad, MEZZ, Sound Dog, POB, Pier 15, Breda Barst, Sound of Europe, Studio Solo en Surplus Jongerenwerk de handen ineen. Gezamenlijk bieden ze Bredase bands in corona tijd een digitaal podium zodat zij toch kunnen optreden voor hun publiek en fans. Met in deze editie in SOUND DOG op 20 februari: Youthful, Queen Of Spades en The Rotoviles.
Youthful
Youthful is een frisse nieuwe rockband uit Breda, opgericht eind 2019. De band is geïnspireerd door rockbands uit het verleden en heeft als doel de rockmuziek terug te brengen naar het mainstream publiek. Bands als AC/DC, Guns N’ Roses, Metallica, Audioslave en Queen hebben de bandleden beïnvloed om samen muziek te gaan maken. Youthful schrijft hun eigen songs met teksten die geïnspireerd zijn op hun eigen ervaringen.
Kortom: Old Skool Rock met een moderne twist!Queen Of Spades
Queen Of Spades is een opkomende rockband. Het betreft een vijf koppige band vol energie en vooral power. Ze introduceren zichzelf nu in de muziekwereld met hun debuut album Devil in Disquise. Dit is slechts het begin, maar daar zal het zeker niet bij blijven. Queen Of Spades is vastberaden om stap voor stap meer de muziekwereld binnen te dringen. Ze brengen hun passie graag over naar de mensen met als doel een te gekke avond neer te zetten met hun opzwepende muziek en energie.
We are Queen of Spades, We are one, We are ROCKThe Rotoviles
The Rotoviles is de derde rockband van deze avond. The Rotoviles komen eveneens uit Breda en bestaat uit drie bandleden. De band speelt stevige ‘hardhitting-rock’, geïnspireerd door de classicrock uit de jaren 70. Ze hebben een divers eigen repertoire met een vertrouwde sound. Vorige zomer hebben ze hun eerste single ‘Ferdinand’ uitgebracht en de band is nu bezig met het ontwikkelen van hun eerste volwaardige EP.
Get ready to rock… get ready for The Rotoviles!

Shopping Cart